tekst sponsorowany /
Paweł Palica

Między kromkami są też hamburgery. Palce lizać

Powiększyło się menu cieszącego się coraz większą popularnością wśród goleniowian baru “Między Kromkami”. Pojawiły się w nim hamburgery.

Na kulinarnej mapie Goleniowa “Między kromkami” zaistniało dzięki pysznym, bardzo sytym kanapkom i hot dogom. Teraz właścicielka lokalu, Natalia Salasa, zdecydowała się na wykonanie kolejnego kroku i wprowadzenie do menu hamburgerów. Jak sama mówi, chodziło jej o stworzenie burgera, którego sama by zjadła najchętniej.

– Bułka zazwyczaj jest za szeroka w stosunku do kotleta, a najlepiej jak pierwszy gryz zaczyna się bułką i mięsem, a ostatni jest taki sam. Kotlet natomiast musi być na tyle gruby, żeby było czuć smak dobrej jakości mięsa, a przy tym miękki i soczysty z roztapiającym się na nim serem, najlepiej grubym plastrem prawdziwego dojrzewającego cheddara i sosem – majonezowym z nutą słodyczy i chrzanu – mówi.

Dodatkami w międzykanapkowym burgerze są pikle, sałata, cebula i wybitna konfitura cebulowa, przepis na którą Natalia otrzymała od tęgiej kulinarnej głowy.

Ale prawda jest taka, że to Wy ocenicie, czy burger rzeczywiście dobrze smakuje. Do dzieła! “Między Kromkami” działa w dobudówce do bloku przy ul. Konstytucji 3 Maja 59.

Przeczytaj również:

OmegAir Cargo
To top