/
Paweł Palica

Pyszności Między Kromkami. Tu wszystko robione jest od podstaw

fot. Paweł Palica

“Między kromkami” to mały, skryty nieco pomiędzy blokami przy ul. Konstytucji 3 Maja bar ze street foodem. Jego oferta może jednak zaskoczyć, bo w przystępnych cenach przygotowywane są w nim bardzo smaczne i syte buły z szarpaną wieprzowiną oraz hotdogi.

Lokal mieści się w małej dobudówce do bloku nr 59 przy ul. Konstytucji 3 Maja. “Między kromkami” około 3 miesiące temu uruchomiła Natalia Salasa, stawiając na street food, czyli sprzedawane tylko na wynos kanapki z szarpaną wieprzowiną i różnymi, często zaskakującymi dodatkami, a także hot dogi. Od podstaw tworzy ona praktycznie wszystko, co do ich przygotowania jest potrzebne, poczynając od pieczonych na miejscu maślanych bułek i gotowanej w temperaturze nie przekraczającej 80 stopni łopatki wieprzowej.

– To są proste zasady prowadzące do najlepszego efektu: świeżej, aromatycznej i chrupiącej kanapki. Reakcje klientów są bardzo pozytywne, mówią, że takiego miejsca w Goleniowie brakowało, kanapki są smaczne, a co najważniejsze najadają się nimi – mówi Pani Natalia.

Co znajdziemy w menu? Przykładowo “Szarpany klasyk” z czerwonym colesławem, karmelizowaną cebulą, jalapeno i serem, “Dzień dobry, Goleniów” z bekonem, jajkiem, pomidorem, serem i czosnkowym majonezem, “Golonkową z Goleniowa” z golonką, colesławem z kiszonej kapusty i sosem musztardowo – chrzanowym czy “Szarpany Mac & cheez” z makaronem z serowym sosem, bekonem, sałatą lodową i sosem wędzonym (wszystkie kanapki kosztują 24 zł), a także pięć rodzajów hotdogów (12 zł).

Sprawdziliśmy: buły są smaczne, składniki świeże, porcje wystarczająco duże, by najeść się do syta. Wybierzcie się.

Więcej informacji na temat “Między kromkami” można znaleźć na Facebooku.

Przeczytaj również:

OmegAir Cargo
To top