O tym, że prowadzenie lokali gastronomicznych może wiązać się także z aktywnym włączeniem się w życie miasta i organizowaniem wydarzeń kulturalnych, opowiada nam Piotr Nejmański, właściciel pubu Chmiel Do Uwolnienia i klubokawiarni Qult Kafka. Zapraszamy do obejrzenia drugiego epizodu cyklu “Rozmowy Do Uwolnienia”.
– Taka jest nasza filozofia. Nie chcieliśmy stworzyć miejsca, które byłoby tylko kawiarnią. Zawsze chcieliśmy nieco wykraczać, łamać formułę typowej gastronomii. Wydaje mi się, że nam się to udaje. Bo to też przede wszystkim polubiliśmy. Przyjmuję taką filozofię działania w życiu, że nie lubię schematów. Forma nigdy nie jest skończona, nigdy nie ma zakończonego kształtu. To nam, bo nie mówię tylko o sobie, pozwala czerpać wiele satysfakcji z tego, co robimy – mówi Piotr.
Całą przeprowadzoną w pubie Chmiel Do Uwolnienia rozmowę możecie obejrzeć poniżej. Wkrótce kolejne.